PRP
‘Prp’ yani ‘Platelet-rich plasma’ trombositten zengin plazma; kanda pıhtılaşmayı sağlayan trombosit hücrelerinden zengin kısmın özel kitler ve santrifüj yöntemleriyle elde edilip kişinin ihtiyacı olan bölgelerine uygulanması için kullanılan özel bir tedavi şeklidir. Trombositlerde bulunan büyüme faktörleri ciltte kollajen sentezinde artmaya, hasar görmüş dokuların iyileşmesini başlatmaya ve rejenerasyon sağlamaya yarar. Bu sayede prp uygulaması ile daha genç, sağlıklı ve iyileşmiş dokular elde edilir.
Prp Hangi Durumlarda Yapılır?
Günümüzde geniş bir kullanım alanına sahip olan prp tedavisi plastik cerrahi alanında yüz gençleştirme, yara yeri iyileşmesinin hızlandırılması, güneş lekesi gibi cilt rahatsızlıklarının azaltılması, saç dökülmesi ve kellik tedavisi, saç ekimi sonrası greft sağ kalımını arttırmak ve ameliyatlar esnasında doku iyileşmesine yardımcı olması nedeniyle sıklıkla başvurulmaktadır.
Prp Tedavisi Riskleri Nelerdir?
Prp tedavisi kişinin kendi kanından hazırlanan ve uygulanan bir tedavi olması nedeniyle herhangi bir risk bulunmamaktadır. Bu sebeple prp tedavisi elimizdeki en doğal tedavi yöntemlerinden birisidir.
Prp Yılda Kaç Kez Yapılır?
Prp yani trombositten zengin plazma uygulaması, yapılacak bölgeye ve amaçlanan sonuca göre değişmekle birlikte ortalama 2-3 hafta aralıklar ile ortalama 4 seans yapılması önerilir.
Prp nasıl hazırlanır?
Prp Hazırlanmasında belirli standartları sağlamak zorunludur. Prp hazırlama sırasında kan alınırken ve santrifüj edilirken kullanılan özel prp hazırlama kitleri kullanılır. Prp hazırlama kitinin özelliği FDA onaylı olması ve steril şartlarda prp hazırlamaya uygun özellikte olmasıdır. Prp de kullanılan kitler ile elde ettiğimiz prp, asıl buffy coat kısmı ve serumun alt 1/3’lük kısmından elde edilir.
Prp Nasıl Yapılır, İdeal Etki İçin Prp Nasıl Uygulanmalıdır?
Prp yapılırken acı olmaması ve işlemin olabildiğince konforlu olması için lokal anestezik kremler ile uygulanacak bölge uyuşturulur. Prp hazırlanma işlemi bitene kadar bu krem ciltte kalır ve anestezi düzeyi maksimum olunca hastanın uygulama yapılacak bölgesinde prp işlemi öncesi dezenfektan solüsyon ile bölge temizliği yapılır. Cilt güzelleştirme için yapılan prp işleminde dermapen cihazı yardımıyla ciltte travma ve mikroporlar oluşturulur. Dermapen iğnesi yardımıyla açılan bu porlar yani deliklerden prp uygulanır. Aynı zamanda uygun hastalarda dermapen işlemi sonrası cildin derin tabakalarında etki görmek için prp enjeksiyonu da yapılabilir. Özellikle saça yapılan prp işleminde saç köklerine prp etkisinin ulaşması için prp enjeksiyonları doğru plana yapılmalıdır.
Prp Etkisi Ne Zaman Görülmektedir, Prp Tedavisi Kaç Seans Yapılmalıdır?
Prp etkileri yapılan işleme ve yapılma amacına göre değişmekle birlikte ortalama 2 ya da 3. seansta görülmeye başlar. Cilt gençleştirme için prp işlemi yapıldığında işlem sonrası ilk 2 gün kızarıklık ve ciltte soyulma görülebilmekte sonrasında ciltte parlaklık oluşmaktadır. 4. seanstan sonra ise bu etki kalıcı hale gelmektedir. Bu nedenle prp ile cilt gençleştirme yapılan kişilere bu işlemin 4 seans yapılması önerilmektedir. Saç prp tedavisi ise saç dökülmesinin kontrol altına alınması ve zayıf saç köklerinin güçlendirilmesi için ortalama 6-8 seans yapılmalıdır.
Prp Öncesi Yapılacak Nelerdir?
Prp (trombositten zengin plazma) tedavisi öncesi kesin bir sınırlama bulunmamakla birlikte kan sulandırıcı ilaç kullanımının 3 gün önce kesilmesi ciltte oluşabilecek morlukları azaltabileceği için önerilmektedir. Prp öncesi alkol kullanımına 3-4 gün önce ara verilmesi ve C vitamininden zengin beslenilmesi de önerilmektedir.
Prp Uygulamasının Avantajları Nelerdir?
Prp kanı kişinin kendisine ait olması nedeniyle prp sonrası alerji görülmez. Prp yine kişinin kendisine ait bir uygulama olduğu için prp yan etkileri yoktur. Prp gençleşme ve yenileme sağlayan en güvenli yöntemdir. Cerrahi ve girişimsel olmayan bir cilt gençleştirme yöntemi olması nedeniyle prp (platelet rich plasma) tedavisi sonrası kişiler gündelik hayata devam edebilirler. Uygulama sonrası ciltte kuruluk, prp sonrası cillte kızarıklık, prp sonrası cilt soyulması gibi olumsuzluklar tamamen geçicidir ve kalıcı olumsuz bir etki bırakmaz. Trombosit zengin plazma uygulaması bu avantajları nedeniyle sıklıkla tercih edilen ve son derece güvenilir bir işlemdir.
Prp Tedavisi Kaç Yaşında Yapılır?
Trombositten zengin plazma tedavisi yani prp yaş sınırı için kesin bir aralık olmamakla birlikte 18 yaşını tamamlamış herkese ihtiyacı olduğu durumlara göre prp tedavisi yapılabilir.
Kimler Prp Yaptıramaz?
Prp tedavisi kanser hastalarında yapılmaz. Büyüme faktörlerinin etkisinden faydalanılan bir tedavi olması nedeniyle otoimmün hastalığı olanlarda platelet rich plasma tedavisi yapılmaz. Ayrıca gebelik ve emzirme döneminde prp tedavisi yeterli bilimsel çalışma olmadığı için önerilmemektedir.
Prp Tedavisi Nerelerde Uygulanır?
Prp yapan klinikler uzman doktorların bulunduğu muayenehane ya da hastaneler olmalıdır. Uzman doktorların bulunmadığı prp yapan yerler tam olarak etki alınamayacağı ve olası yan etki riskleri nedeniyle tercih edilmemelidir.
Prp Uygulaması Fiyatı Neye Göre Belirlenir?
Prp fiyatları saç, cilt, dermapen kullanımı vs gibi değişkenlere ve yapılacak şehirde bulunan kliniklere göre değişmektedir. İzmir’de prp fiyatları da yine yapılan bölgeye ve prp yapan merkezlere göre değişkenlik göstermektedir. Uzman doktor tarafından prp fiyatı daha pahalı olabilir ancak doktor olmayan kişilere ödeyeceğiniz paranın karşılığı olmayacağı düşünüldüğünde uygun etkiyi almanın daha kıymetli olacağını tahmin etmek zor olmayacaktır. İzmir prp fiyatlarını öğrenmek, ayrıntılı bilgi ve randevu almak için 05320545886 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.
Yorum Gönderebilirsiniz
TıklayınTıklayınTıklayınBizimle
İletişime
Geçebilirsiniz
Yandaki formu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.